luni, 3 decembrie 2007

doamne...

Dezvoltare personala in stil amerindian

Dezvoltarea personala este un concept la moda astazi, care atrage din ce in ce mai multi oameni. Este in acelasi timp un concept vag (nu trebuie luat in sens peiorativ), care lasa loc pentru definitii personalizate. De fapt, ce inseamna sa te dezvolti personal? Sa promovezi profesional Sa ai mai multi bani? Sa iti realizezi visele? Sa intalnesti partenerul ideal?

Pentru amerindieni, dezvoltarea personala este un proces de transformare continua care ia drept model transformarile din natura, indeosebi cele legate de succesiunea anotimpurilor.

In viziunea lor, a te transforma personal inseamna sa te reinnoiesi continuu, sa iti reimprospatezi viata, sa intri in armonie cu tine insati, cu ceilalti, cu natura. Numai in felul acesta dezvoltarea ta va fi una armonioasa si generatoare de satisfactii.

Omul modern a pierdut contactul cu natura si implicit cu naturalul din el. Traind intr-un mediu artificial, a devenit el insusi artificial, falsificat, ascuns sub masti sociale. Acest model amerindian de dezoltare personala ne repune in contact cu noi insine.


Daca pornim pe calea transformarii personale, ne-ar prinde bine o busola

O busola indica cele 4 directii cardinale. Pentru noi, occidentalii sofisticati de azi, directiile cardinale servesc doar orientarii in spatiu. Pentru amerindieni insa, ele au o semnificatie mult mai profunda.

In traditia amerindiana, directiilor cardinale le corespund cai specifice de transformare personala, modalitati prin care individul se reaseaza in echilibru cu sine, cu ceilalti, cu mediul inconjurator si cu ciclurile din natura.

Fiecarei directii cardinale ii sunt asociate un anumit anotimp, o anumita simbolistica, un anume arhetip, anumite lectii de viata, anumite trasaturi de caracter care trebuie construite, tehnici psihologice si practici specifice de dezvoltare personala.

Toate acestea sunt frumos condensate in conceptul de Medicine Wheel, care ofera o structura pentru experientele vietii.

Daca reusim sa ne distribuim energia corespunzator in raport cu cele 4 dimensiuni cardinale - spun amerindienii - obtinem echilibrul in toate aspectele fundamentale ale vietii, iar evolutia noastra personala este accelerata.

Principiile si practicile asociate celor 4 directii cardinale sunt usor de retinut si de aplicat. Este vorba de o filosofie ‘naturala’, care tine cont de ciclurile naturale, si care este poate cea mai in masura sa ne conduca catre recuperarea naturaletei si intelepciunii pierdute.

Iar partea care imi place cel mai mult se refera la simplitatea acestei filosofii. Motto-ul meu preferat este : Viata este simpla, mintea noastra o face complicata.

Daca vrei sa stii mai multe despre cum iti poti transforma viata aplicand acest model amerindian simplu si natural, atunci este util sa stii ca la inceput de an, pe 5-6 ianuarie 2008, Chiron Consulting, avand ca partener media Ele.ro, va organiza seminarul cu tema SA MERGI IN ECHILIBRU - Cele 4 Directii ale Transformarii-. Seminarul va ofera un model amerindian de transformare personala, un ghid practic pentru o viata echilibrata si implinita.


Acest workshop iti va oferi :


Un model al schimbarii bazat pe analogia cu ciclurile din natura

O ‘harta’, o ‘busola’ care sa te ghideze in procesul transformarii

O metoda simpla de evaluare a gradului tau de progres pe calea transformarii de sine

O cale de obtinere a echilibrului in toate aspectele fundamentale ale vietii


Mai multe informatii si detalii referitoare la inscriere gasiti pe blog-ul http://windhorseproject.wordpress.com

Niciun comentariu: