duminică, 6 ianuarie 2008

si vom avea regina?....

God save the queen...
Regele Mihai I renunta la principiul succesiunii exclusiv masculine La exact 60 de ani de cand a abdicat, Regele Mihai I a semnat un document istoric pentru casa Regala a Romaniei.

Regele a promulgat noul Statut Dinastic al Familiei Regale prin care principesa Margareta a fost dese­mnata succesoarea dinastica si mostenitoarea familiei regale. Alteta Sa Regala Margareta, Principesa Mostenitoare a Romaniei si Principesa de Hohenzollern, va fi de acum inainte si va ramane si dupa decesul regelui Custode al Coroanei Romaniei.

Documentul, semnat ieri, la ora 12, la castelul Savarsin, introduce o modificare istorica pentru regalitatea romaneasca: renuntarea la Legea Salica, potrivit careia succesiunea la tron se face exclusiv pe linie masculina. "In semn de recunoastere a integrarii Romaniei in Uniunea Europeana si a obligatiilor pe care acest lucru le presupune, in special Conventia Europeana a Drepturilor Omului, Noi modificam principiile si practica Legii Salice, cu descendenta exclusiv masculina, care nu va mai fi folosita la stabilirea succesiunii", este mentionat in Statutul Casei Regale. Regele Mihai mai afirma ca, in cazul in care "natiunea romana si Parlamentul Romaniei vor considera potrivita folosirea monarhiei ca forma de guvernamant", va solicita parlamentului sa renunte la aplicarea Legii Salice.

Niciun comentariu: