luni, 28 aprilie 2008

Tarta Mascarpone

Specific: italian
Timp preparare: laborios
Nr. portii: 12
Calorii: 400 cal.


Ingrediente

Pentru aluat

250 g faina
1 lingura zahar
coaja rasa de lamaie
1 praf sare
150 g margarina

Pentru umplutura

1 kg capsuni
1 lingura amidon
5 oua
125 g zahar
suc de lamaie
200 g Mascarpone


Mod de preparare

Se amesteca intr-un castron faina, zaharul, coaja de lamaie si sarea. Se rade deasupra margarina fulgi si se toarna 4 linguri de apa rece, se amesteca totul din nou cu furculita;

Aluatul se preseaza cu mainile, formandu-se o bila, care se infasoara intr-o folie si se baga in frigider 30 minute;

Se paseaza jumatate din capsuni, se amesteca cu amidonul, ouale, zaharul si crema Mascarpone;

Se incinge cuptorul, se unge cu grasime o forma rotunda, se pune aluatul in ea imbracand bine forma. Se pastreaza putin aluat, cu care se orneaza cu furculita formandu-se frunzulite decorative si o margine creponata;

Piureul de fructe de aseaza in forma si se garniseste cu marginea decorativa, cu frunzulite, se da la cuptor cca 30 minute, cand se scoate se orneaza cu restul de capsuni taiate felii.

Niciun comentariu: