vineri, 9 mai 2008

produse organice destinate ingrijirii - online

articol preluat de pe femina.ro

Magazinul online www.rangali.ro pune in vanzare, incepand de astazi, cea mai mare varietate de produse organice destinate ingrijirii tenului, corpului si intretinerii casei.

Produsele ce se pot cumpara de pe www.rangali.ro sunt destinate infrumusetarii si intretinerii fetei, corpului si casei, dar si rezolvarii mai multor probleme: piele uscata, sensibila, acnee, par uscat sau deteriorat, celulita, pot asigura protectie solara, sunt recomandate pentru sarcina, etc.


Produsele Rangali sunt organice, ceea ce inseamna ca sunt create pentru a avea un impact cat mai mic asupra naturii, fiind fabricate in proportie de 95% din ingrediente naturale, crescute fara ingrasaminte chimice.


Aceste produse sunt certificate de Soil Association din Marea Britanie si OFC din Australia, ambele avand cel mai ridicat standard al continutului organic.


Un produs se poate numi organic si poate afisa acest lucru pe eticheta doar daca ingredientele si procesul de fabricatie nu implica radiatii, pesticide, ingrasaminte chimice sau modificare genetica.


Beneficiile produselor organice:


acestea aduc un aport ridicat de vitamine, nutrienti si antioxidanti ce intaresc sistemul imunitar al organismului si il ajuta in lupta impotriva mai multor boli de ordin metabolic, hormonal, neurologic, precum si impotriva mai multor tipuri de cancer

organismul se identifica mai usor cu ingredientele organice, fiind benefice pentru persoanele cu piele sensibila

ajuta la reducerea folosirii resurselor limitate si incurajeaza reciclarea, drept politica de consum ce pune pe primul loc pastrarea mediului inconjurator

incurajeaza o industrie ecologica in dezvoltare, ce foloseste metode traditionale de fertilizare a solului si productie

lupta impotriva folosirii substantelor chimice artificiale, precum fertilizatorii si pesticidele


Etichetele produselor organice trebuie sa fie extrem de clare:


- 100% organic: trebuie sa contina ingrediente 100% produse organic (exclusiv apa si sare). Aceste produse sunt insotite de sigla organului de certificare.

- Organic sau certificat organic: cel putin 95% din continut este organic, proportional cu greutatea (exclusiv apa si sare). Aceste produse sunt insotite de sigla organului de certificare.

- Fabricat cu ingrediente organice: cel putin 70% din continut este organic. Exista mentiunea „fabricat organic” pe fata produsului si sunt listate pana la 3 ingrediente specifice. Aceste produse nu sunt insotite de sigla organului de certificare.

- Mai putin de 70% organic: cuvantul „organic” se regaseste doar pe lista de ingrediente, nu pe fata produsului. Aceste produse nu sunt insotite de sigla organului de certificare.

- Natural: poate contine si numai 1% ingrediente naturale. Aceste produse nu sunt insotite de sigla organului de certificare. De asemenea, e bine de stiut ca pe eticheta sunt inscrise ingredientele in ordinea descrescatoare a concentratiei.

Printre marcile de produse organice care vor putea fi gasite pe www.rangali.ro se numara Barefott botanicals, Essential care, Organic blue, Earth Friendly Baby, NVEY ECO, Natracare, Natural House


Rangali se va implica in proiectul „Adopta un copac” si va adopta lunar copaci pentru a compensa efectele nocive ale transportului auto destinat livrarii.

Niciun comentariu: