joi, 26 iunie 2008

Tellement important a nepas perdre ses repères!


Linden Labs au creat o existenta virtuala, paralela, in care absolut orice este posibil: puteti arata cum vreti, sunteti nemuritori, cheltuiti bani sau va casatoriti si faceti toate aceste lucruri cu oameni reali, ca si voi, insa materializati fizic sub forma de biti.
Second Life!
Ce este totusi second life?
Second Life este o lume virtuala 3D, bazata pe inscriere, oferita publicului larg din 2003, de catre Linden Labs din San Francisco, companie intemeiata de fostul CTO de la RealNetworks, Philip Rosedale. Lumea SL consta de fapt intr-o retea de servere detinute si intretinute de Linden Labs, cunoscuta sub numele de "tabel". Second Life le ofera clientilor sai, numiti "rezidenti", unelte prin care sa modifice lumea virtuala si sa participe la economia acesteia, care a inceput de curand sa capete importanta si in lumea reala.
Second Life este un MMOG - Massively Multiplayer Online Game care simuleaza viata reala, incluzand aici timp si spatiu, forme de relief, teritorii, orase, populatie, societate, economie si divertisment. Toate acestea sunt insa create de utilizatori, care au practic puterea de a face orice in limita legilor impuse de creatorii Linden Lab. Mai pe scurt, Second Life poate fi considerat un simulator de viata intre "The Sims" si lumea trilogiei "The Matrix". Locuitorii din SL sunt numiti "rezidenti" si sunt reprezentati de un avatar, adica forma de aparitie vizuala pe care o pot crea dupa bunul plac. O singura persoana poate avea mai multe conturi, deci mai multi "rezidenti", dar si un "rezident" poate avea mai multe avataruri. Toate "script-urile" si obiectele 3D din SL sunt create de rezidenti prin folosirea programului de creatie din joc, insa animatiile, texturile si sunetele sunt create in afara jocului
Super! vreau sa fiu si eu in second life! cum procedez?
http://secondlife.com/

Niciun comentariu: