vineri, 24 iulie 2009

celulita noastra cea de toate zilele

Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne recomandă câteva remedii naturale care ne pot ajuta să scăpăm de celulită înainte de concediu.

QUrzică. Pentru detoxifiere se poate folosi amestecul din urzică, soc, porumbar (flori), mesteacăn (frunze). Se prepară o infuzie cu o linguriţă din amestecul de plante la 250 ml de apă. Se consumă dimineaţa şi seara câte o cană.

Q Soc. Un amestec din soc, muşeţel, isop, pir, tei, talpa-gâştei, preparat sub formă de infuzie, detoxifică întregul corp. Se consumă câte o cană dimineaţa şi seara după ceaiul anterior.
Q Masaj.

Pentru mo bilizarea celulitei se face masaj de 2-3 ori pe săptămână cu ulei de lemn câinesc (flori) şi cu zaţ de cafea. Uleiul de lemn câinesc se prepară din 100 ml de ulei de măsline, se adaugă 20 g de flori de lemn câinesc, se lasă la macerat 2-3 zile, se foloseşte ca ulei de masaj pentru zonele cu celulită.

Zaţul de cafea se amestecă cu ulei de măsline şi se masează zona afectată. 50 g zaţ de cafea se amestecă cu 100 ml de ulei de măsline şi se foloseşte la masaj alternativ cu uleiul de lemn câinesc.

Q Cataplasme. Acestea se obţin din iederă (frunze) – 200 g care se adaugă într-un litru de apă, se fierb două ore la foc mic, se aplică pe zonele cu celulită călduţ şi se schimbă la 30 de minute, timp de două ore.

Niciun comentariu: