marți, 5 ianuarie 2010

ca la vremuri noi.... tot noi....

preluat de pe blogul biancai marcovici
mi s-a ridicat parul in cap

Alegeri la A.S.I.L.R. TEL AVIV Scriitori israelieni de limba romana au o noua conducere


Dupa cinci ani de la ultimile alegeri din cadrul A.S.I.L.R.
( Asociatia Scriitorilor Israelieni de Limba Romana), marti 22 decembrie au avut loc noi alegeri. Adunarea a fost moderata cu tact si intelepciune de Andrei Strihan. Un minut de reculegere a cinstit memoria scriitorilor disparuti; I Schechter, Marius Mircu, Carol Isac si Ion Atlas. Dupa care, vechea conducere si-a prezentat Raportul de activitate si a cerut sa fie descarcata de misiunea avuta, iar G. Mosari-Goldenberg a prezentat Regulamentul activitatii A.S.I.L.R. care este o amuta oficiala ( Fundatie), non-profit.
Numerosi din scriitorii prezenti si-au manifestat nemultumirea fatza de modul cum Shaul Carmel a condus Asociatia, criticind duritatea frizind uneori mitocania acestuia (Sonia Palti), megalomania sa ( Zoltan Terner), tendintele dictatoriale (Andrei Fischof), lipsa de grija fatza de banii Asociatiei ( Carol Feldman). Au existat si voci care nu au uitat sa sublinieze ca acelasi Shaul Carmel si-a dedicate aproape patru decenii supravietuirii acestei institutii scriitoricesti (Gina Alcalay) La inceput se profila situatia conform careia vi fi aleasa o conducere complet noua, mai ales dupa ce Sonia Palti, intr-un discurs patetic, a facut mea culpa a intregei conduceri, iar Carol Feldman a cerut ca nici unul din fostii membri ai Comitetului sa nu fie alesi. Dar rind pe rind, scriitorii nominalizati in culise de a face parte din noul Comitet s-au derobat, motivind in genere starea sanatatii sau alte cauze (Andrei Strihan, Baruch Tercatin, Dorel Schor, Zoltan Terner, Carol Feldman, Sonia Palti, Andrei Fischof, s.a.) Singurul care a solicitat celor prezenti sa i se mai ofere o noua sansa de a conduce treburile scriitoricesti a fost Eternul Presedinte Shaul Carmel, care a promis ca, daca va fi ales, va tine seama de criticile ce i-au fost aduse.

Dupa citeva ore de dezbateri, s-a trecut la vot, care a fost secret. O Comisie ad-hoc, formata din Andrei Strihan, Baruch Tercanti si Carol Feldman a numarat voturile care au stability urmatoarea componentza a noului Comitet de conducere A.S.I.L.R.:Shaul Carmel presedinte (10 voturi din 20 n.r.), G. Mosari-vicepresedinte, Tesu Solomovici-secretar general, Francisca Stoleru si Madeleine Davidshon-membre.
Unele surprize, destule deziluzii, sperante ca va fi mai bine. Se stie doar ca sperantza nu moare ultima…
Tesu Solomovici

Jurnalul Saptamanal, pag.31 Tel Aviv, 24 decembrie 2009
Ps. Din cei 40 de membri ai asociatiei au fost prezenti 21scriitor .Comisia de etica e formata din D. Cioclu si C. Feldman.



si ca sa ne fie clara coeziunea comunitatii .... wow, avem , la 2 pisici lesinate 2 organizatii... de parca am fi mii si mii de oameni de litere care scriu in limba romana in israel... vai de pana noastra... nu era de ajuns o marie cu o palarie...

Asociaţia Scriitorilor de Limbă Română din Israel
Preşedinte: dr. Riri Manor; preşedinţi onorifici: Sam Michael şi Eugen Uricaru

ASILR – Asociaţia Scriitorilor Israelieni de Limbă Română
Preşedinte: Shaul Carmel

Niciun comentariu: