vineri, 25 iulie 2008

Retete naturale de curatat

Lamaile, bicarbonatul de sodiu si alte produse din camara proprie te vor ajuta sa cureti diferitele suprafete fara a afecta mediul inconjurator.

Cu ajutorul acestor produse iti poti face chiar tu solutii naturale de curatat. Sunt usor de realizat iar costul este mic. Incearca aceste retete si curata suprafetele in mod natural!

Observatie Nu amesteca niciodata amoniacul cu clorul pentru ca se vor emana vapori care pot fi mortali.
1. Soltuii parfumate
Bicarbonatul de sodiu si sarea sunt substante abrazive, dar nu foarte dure, care pot lua usor locul pudrelor de curatat din comert. Sarea este ceva mai dura, dar totusi destul de blanda pentru curatarea diverselor suprafete.

Creeaza-ti propria substanta de curatat combinand cateva picaturi de ulei parfumat cu bicarbonat de sodiu sau sare, ajutandu-te de un tel. Pune substanta obtinuta intr-un recipient de sticla cu capac. Daca parfumul se evapora mai adauga o picatura.



2. Foloseste lamaia Lamaia este cunoscuta pentru buna curatare si inalbire a suprafetelor. Fiind acida, lamaia se va folosi pentru curatarea suprafetelor cu depuneri de calciu, cauzate de apa dura sau stergerea petelor lasate de sapun.

3. Produse pentru curatat sticla
Poti obtine o solutie pentru curatat sticla utilizand doua cani de apa, 2 cani de spirt si o jumatate cana de amoniac. Pune solutia obtinuta intr-un recipient tip spray si foloseste o carpa curata, care absoarbe bine, dar care sa nu lase scame (o carpa din bumbac moale ar fi ideala). Amoniacul este substanta activa care va face cam toata treaba, dar alcoolul grabeste uscarea.



Alte modalitati de a curata natural
Amoniacul Dilueaza o lingurita de amoniac in jumatate de litru de apa pentru o solutie puternica care va indeparta grasimea. Tine minte sa nu combini niciodata amoniacul cu clorul.
Bicarbonatul de sodiu Pulverizeaza-l direct pe suprafata solidificata si freaca cu o carpa veche.
Sapun de vase Daca vrei sa faci o solutie pe care sa o folosesti doar o data, dizolva o lingurita de sapun de vase intr-un sfert de litru de apa si adauga o lingurita de otet.
Sarea Pentru a face o pasta care indeparteaza petele de calcar, cauzate de apa dura, combina un sfert de ceasca de sare cu doua lingurite de otet.
Lamaile Pentru a inlatura rugina sau petele de mancare, stoarce o lamaie chiar pe suprafata respectiva si lasa sucul sa actioneze timp de 30 de minute.

Otetul Dilueaza otet alb in apa pentru a face fata murdariei lipicioase, petelor de sapun, depozitarilor minerale sau cerii intarite.

din elle.ro

Niciun comentariu: