sâmbătă, 5 ianuarie 2008

no, ca la asta nu ma asteptam...
iaca unde se duc banii ICR-ului... si reactiile cui le suscita...
la jumatatea lui decembrie , apare o reactie clara... dar ce-i cu asociatia aceasta a familiilor si unde sunt cei 650 de mii de semnatari?

D-lui Dan Shafran, Director
Spre ştiinţă,
D-lui Traian Băsescu, Preşedintele României, Preşedintele de Onoare al Institutului Cultural Român

ALIANŢA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA (AFR) este o organizaţie a societăţii civile care promovează valorile familiale tradiţionale. AFR a luat fiinţă pe structura Comitetului de Iniţiativă a Proiectului de modificare a Constituţiei în vederea definirii căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie, proiect în derulare, pentru care au semnat peste 650.000 de cetăţeni români din ţara şi străinatate.

Vă scriem întrucât am aflat cu stupoare, din presă, că Institutul Cultural Român (ICR) din Stockholm, instituţie bugetară, desfăşoară şi activităţi pentru “construirea de punţi între comunitatea heterosexuală şi cea homosexuală.”

Astfel, conform unui comunicat de presă ICR,

“Ca recunoaştere a eforturilor institutului în acest sens, ICR Stockholm a fost laureatul premiului Bifrost 2007, decernat de Organizaţia Nordică a Agenţilor Culturali LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender). Premiul a fost acordat pentru ‘încurajarea şi sprijinirea comunicării între comunitatea LGBT din România şi cea din Suedia, vizibile în special în proiectul său de colaborare cu Festivalul Moonbow din cadrul Stockholm Pride 2007′.

Cu acea ocazie, ICR Stockholm i-a avut ca invitaţi pe Florentina Ionescu, vicepreşedinte Accept România, şi Octav Popescu, organizatorul Bucharest GayFest, care au participat la o serie de evenimente din cadrul festivalului”.


Domnule preşedinte,

Vă transmitem pe această cale protestul nostru ferm, în numele celor 650.000 de cetăţeni semnatari ai “Proiectului Constitutional pentru ocrotirea căsătoriei şi a familiei în România”, faţă de implicarea ICR Stockholm în seria de manifestări de propagandă homosexuală “Stockholm Pride 2007″ şi de invitarea, cu acea ocazie, a unei delegaţii a comunităţii homosexualilor din România, la Stockholm.

Înţelegem să protestăm întrucât considerăm că prin aceste acţiuni s-a încălcat scopul şi misiunea Institutului Cultural Român. Conform Legii 356/2003, în baza căreia funcţionează ICR, scopul Institutului este “reprezentarea, promovarea şi protejarea culturii şi civilizaţiei naţionale în ţară şi în străinătate”. De asemenea, conform prezentării de pe website-ul icr.ro, scopul principal al activităţilor ICR este “creşterea vizibilităţii valorilor culturale româneşti în lume”.

Va adresăm, domnule preşedinte, următoarele întrebări, la care aşteptăm răspuns:

- Care este, în viziunea instituţiei dvs., legătura dintre scopul declarat al ICR şi promovarea unei deviaţii sexuale denumite ipocrit “stil de viaţă alternativ”, absolut străină de cultura şi tradiţiile româneşti pe care aveţi datoria de a le reprezenta?
- În ce măsură apreciaţi drept corectă cheltuirea oricăror sume provenite din taxele plătite de contribuabilul român, pentru propagandă în favoarea homosexualităţii şi pentru “plimbarea” unor reprezentanţi ai homosexualilor români în Suedia?

Totodată vă informăm, domnule preşedinte, că am formulat către instituţia dvs. o cerere de informare, în baza Legii nr. 544 privind liberul acces la informaţii de interes public, cerere prin care solicităm ICR să ne comunice, în termenul prevăzut de lege, cuantumul cheltuielilor efectuate de ICR Stockholm atât pentru participarea Institutului la Festivalul Moonbow din cadrul “Stockholm Pride 2007″, cât şi pentru deplasarea delegaţiei reprezentanţilor homosexualilor din România la acest festival.

Alianţa Familiilor din România va monitoriza activitatea Institutului Cultural Român şi solicită ferm Institutului Cultural Român ca, pe viitor, în îndeplinirea nobilei misiuni ce i-a fost încredinţată de cetăţeni, să evite repetarea unor astfel de “accidente” reprobabile.

În cazul în care Institutul va înţelege să continue sustinerea, pe banii contribuabililor, a unor activităţi aflate complet în afara misiunii sale, Alianţa Familiilor din România îşi rezervă dreptul de a vă interpela din nou.

În aşteptarea răspunsurilor dvs., primiţi, domnule Preşedinte, asigurarea întregii noastre consideraţii,

Alianţa Familiilor din România
prin Consiliul Director

Niciun comentariu: