miercuri, 27 februarie 2008


In perioada 7-9 martie 2008, va avea loc in Bucuresti un alt workshop Tantralife!

Radha C. Luglio, maestra Tantra si in arta meditatiei, este fondatoarea Asociatiei Tantralife si tine seminarii in toata lumea, mai ales in Italia, Orientul indepartat, Europa de Est, Rusia si Scandinavia.

Din 1974 a locuit in India, in ashram-ul maestrului iluminat Osho, unde a meditat, a studiat si a fost “medium” in transmisiile de energie dintre Maestru si discipoli.

A condus multi ani Scoala Osho de Tantra din Multiversitatea din Puna.

Radha este autoarea cartii “Tantra – A Way of Living and Loving”, publicata in Italia si tradusa in engleza, japoneza, araba, rusa, in curand si in romana.

Tantralife este o metoda practica, dinamica, un experiment cu tine insuti, ce lucreaza cu corpul, cu lumea emotionala, cu meditatia si mai cu explorarea energiei sexuale - un subiect ce intereseaza pe majoritatea dintre oameni.

In Tantra, energia sexuala este un combustibil sacru, un generator al unei alchimii interioare ce ne poate conduce de la instinctul animal la emotii si trairi umane. De aici, putem face un salt catre transformarea noastra, a felului in care ne traim viata.

Atasamentul este unul din lucrurile ce impiedica meditatia. In esenta, orice atasament ne blocheaza propria fericire. Incepand cu atasamentul fata de propriul corp, fata de lucruri materiale si de oameni, devenim treptat atasati sau dependenti de ceva si mai putin liberi.



Meditatia - ca o picatura de apa ce pica pe o stanca - indeparteaza usor atasamentele, permitand bucuria fata de ceea ce detii fara posesie, oferind placere fara reprimare.

Calea tantrica este cea mai apropiata de aceasta viziune. Tantra permite bucuria si placerea -ai carei copii suntem -, facilitand calea catre bucurie si in final calea catre meditatie pornind de la corp.

In acest workshop introductiv Tantralife, se vor folosi meditatii active, tehnici de respiratie, muzica si dansul pentru a debloca corpul si pentru a ne conecta cu marele dans al vietii. Prin practici sau exercitii ce ne solicita constientizarea, invatam sa fim mai atenti, criticul interior este tacut si ne ascultam vocea interioara.

Stimularea simturilor impreuna cu meditatii in pereche creeaza un cocktail puternic ce largeste viziunea interioara a constiintei si permite ca noi valori sa apara in viata ta.

Va invitam, asadar, la o alta calatorie in propriile tabu-uri si idei preconcepute!

Tarisha C. Castaldo, facilitatorul acestui workshop, face parte din Tantralife de 8 ani. A absolvit facultatea de Comunicare si Stiinte Sociale, in Milano, cu specializare in Stiinta Sentimentelor si a Emotiilor. Dupa ce a lucrat cativa ani in industria farmaceutica, a simtit nevoia sa-si aprofundeze cunostintele despre subiecte legate de sanatate, descoperind in disciplinele/ metodele holistice a abordare mai completa a sanatatii. Cercetarea ei o aduce in punctul in care il intalneste pe Osho si isi completeaza formarea profesionala cu o serie de studii si cursuri de pregatire in terapii corporale, respiratie constienta si Tantra. Astazi Tarisha ofera sesiuni individuale in Reiki, masaj, respiratie constienta, sfaturi in terapia florala Bach si tine cursuri introductive in Tantralife, tehnici de respiratie si meditatie.

stiletto.ro

Niciun comentariu: