vineri, 28 martie 2008

ce sa faci cu casa ta

ce ne mai invata ele.ro
combinatii coloristice
lila in dormitor e de mare efect, ca si verdele crud...merge super daca asortezi cu o tona de nisip adus in casa fara nici o greutate, direct pe fereastra... problema este numai distributia haotica si gruparea pe la colturi
te pup, ele.ro, articolul e dintre cele bune

Cafeniu, lila si verde

Cand vine vorba de culoare, natura este alegerea naturala. Uita-te putin pe fereastra si observa culorile de afara sau gandeste-te la peisajul de vacanta preferat. Alege pentru pat si fotolii una dintre culorile pamantului. In cazul tavanul si a noptierelor cauta o culoare cafenie. Cauta asternuturi de pat lila si accesorizeaza camera cu plante verzi pentru a completa triada coloristica.

Ton pe ton

Tente de bej, maro si crem caimac vor da dormitorului matrimonial o senzatie placuta de relaxare si confort. Alege o culoare care iti place iar apoi du-te cu o culoare mai jos si cu una mai sus fata de culoare de baza si asa vei avea aceeasi culoare, dar in mai multe tonuri. Pentru a mai sparge din monotonie cauta materiale cu texturi si forme diferite.

Maro, bleu si bej

Creeaza o schema coloristica versatila dar fara efort prin combinarea maroului, bleu-lui si cremului caimac. Secretul este sa foloseti aceste culori in mod aproximativ egal. De exemplu, un covor cu maro si bleu, o canapea bej acoperita cu perne bleu si maro, un fotoliu maro cu cateva accente de bleu, accesorii maro, bleu si bej.

O culoare, aceeasi intensitate

Putem face acest lucru intr-o camera de copil. Fetitele adora rozul si de aceea putem experimenta decorarea intr-o culoare de aceeasi intensitate. Asta inseamna sa nu combini roz pal cu roz neon. Ideea este sa alegi nuante ale aceleiasi culori dar de intensitati similare.

Albastru si oranj

Culorile complementare - cele care stau una in fata celeilalte in roata culorilor - nu sunt rezervate doar echipelor sportive. Incearca pentru zona de lucru din casa ta combinatia de oranj pal cu albastru in diferite intensitati. Vei obtine un mediu cald cu un look revigorant. Mai poti incerca si rosu cu verde sau violet cu galben.

Alb si negru

Indiferent de cat de indraznet folosesti culoarea pentru decorarea casei , adu-ti aminte sa recurgi la elemente de baza pentru a exista o armonie. De exemplu, daca ai verde crud pe pereti, adu si elemente alb-negru pentru a face atmosfera mai familiar. Alb si negru poate balansa si diminua din efectul unei culori prea puternice. Pune tablouri cu rame negre, o draperie diafana in alb si un covor in dungi cu print de zebra.

Niciun comentariu: