Specific: italian
Timp preparare: laborios
Nr. portii: 12
Calorii: 400 cal.
Ingrediente
Pentru aluat
250 g faina
1 lingura zahar
coaja rasa de lamaie
1 praf sare
150 g margarina
Pentru umplutura
1 kg capsuni
1 lingura amidon
5 oua
125 g zahar
suc de lamaie
200 g Mascarpone
Mod de preparare
Se amesteca intr-un castron faina, zaharul, coaja de lamaie si sarea. Se rade deasupra margarina fulgi si se toarna 4 linguri de apa rece, se amesteca totul din nou cu furculita;
Aluatul se preseaza cu mainile, formandu-se o bila, care se infasoara intr-o folie si se baga in frigider 30 minute;
Se paseaza jumatate din capsuni, se amesteca cu amidonul, ouale, zaharul si crema Mascarpone;
Se incinge cuptorul, se unge cu grasime o forma rotunda, se pune aluatul in ea imbracand bine forma. Se pastreaza putin aluat, cu care se orneaza cu furculita formandu-se frunzulite decorative si o margine creponata;
Piureul de fructe de aseaza in forma si se garniseste cu marginea decorativa, cu frunzulite, se da la cuptor cca 30 minute, cand se scoate se orneaza cu restul de capsuni taiate felii.
Valea Electronicii
Acum 5 ani
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu