marți, 24 iunie 2008

de ce sa ne mai ferim

de ce ne intoxicati in fiecare zi?
plastic, carton, vopsele, dioxina, diizobutil ftalat ...cancer...
mii de ani ne-am descurcat si fara otravurile astea...

eu, de fapt ... as vrea sa beau un pahar de suc de morcovi, proaspat...dar nu mai am cum, din morcovii pe care ii gasesc nu iese nici macar o lingura de suc... ma intreb ce-i pun barbatului meu in supa? otrava, nu?...

citesc pe vdtonline.ro

Pe lunga listă a produselor despre care auzim mai mereu că au în compoziţie chimicale şi pot dăuna grav sănătăţii s-a mai adăugat unul. Se pare că şi pizza ar putea să fie contaminată de toxine chimice găsite în cutia de carton în care este transportată, potrivit unui nou studiu.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că unele recipiente făcute din materiale reciclabile conţin cerneluri toxice, cleiuri şi vopseluri, care ar putea fi transferate mâncării când e fierbinte. Una dintre chimicale, diizobutil ftalat, provoacă îngrijorări din cauză că ar putea afecta hormonii sexuali.
Monica Bononi, conducătoarea cercetării, a explicat că pizzele fierbinţi sunt puse în cutii în care există riscul să fie expuse la chimicalele din carton. „În interiorul cutiei, temperatura poate ajunge la 60-65 de grade şi pizza rămâne fierbinte în interirorul său câteva minute. Creşte astfel posibilitatea ca substanţele toxice să migreze din pachet, în mâncare”.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Milano au găsit urme de diizobutil ftalat în cutiile a 16 restaurante diferite din nordul Italiei. Ei au descoperit o cutie care conţinea mai mult de 70 de micrograme de chimicale, şi mai multe cutii cu 40 de micrograme. „Este clar că aceste cutii au fost fabricate folosind cel puţin hârtie reciclabilă sau carton”, a completat Bononi. Totuşi, experţii nu sunt siguri de ce cantitate de diizobutil ftalat este nevoie ca să fie afectată sănătatea oamenilor.


apoi despre apa imbuteliata in pet-uri, cineva, angi, pe strainatate.org atrage atentia:
Nu beti apa din sticle de plastic lasate in masina !!!
Un studiu recent a dus la descoperirea unor rezultate foarte infricosatoare.
Apa de consum lasata in masina este cauza, izbitor de comuna a cauzarii
cancerului la san... Pentru fabricarea sticlelor de plastic se folosesc o
serie de chimicale care prin incalzire duc la producerea unor toxine foarte
periculoare care in timp se combina cu apa pe care noi o consumam. Aceste
toxine stau (dupa un studiu recent), la baza "cancerului de san" si
nu numai. Se pare ca numarul de cazuri de "cancer la san" provocat
de aceste toxine este foarte mare. Aceste toxine s-au gasit in tesuturile
mamare prelevate de la femeile bolnave...


***
primit pe mail acum cateva zile de la miri
eu oricum ma devenit isterica de cand am vazut ce fac in fabrica la dudu...orice cutie si orice borcan il spal cu detergent ...

In urma cu ceva timp a murit o femeie in conditii absurde !

Intr-o duminica, a plecat cu niste prieteni sa faca o excursie in barca si si a pus la rece niste cutii de suc !
Urmatoarea zi, luni, a fost primita la Spitalul Universitar, iar miercuri a iesit moarta.

Autopsia a scos la iveala o leptospiroza (cu simptome de febra ridicata, fata palida si hemoragii), provocata de o bautura la cutie care a fost consumata fara pahar in barca.

Examinarea cutiilor a confirmat ca acestea au fost infectate cu urina de soarece, in consecinta cu leptospire.

Probabil ca persoana in cauza nu a spalat partea superioara a cutiei inaintea de a bea, si a fost contaminata cu urina de soarece, care contine substante toxice si mortale, printre care leptospirele care provoaca leptospiroza.

Bauturile si alte alimente la cutie sunt inmagazinate in depozite infestate de rozatoare, si transportate pana la punctul de vanzare fara a fi curatate in prealabil .

De fiecare data cand cumparati o cutie, trebuie sa spalati foarte bine partea superioara cu apa si detergent, apoi clatiti bine inainte sa o puneti in frigider.

Dupa un studiu realizat de catre INMETRO (Spania), capacele cutiilor de bauturi sau de conserve sunt mai contaminate decat capacele WC-urilor publice.
Studiul arata ca, cantitatea germenilor si a bacteriilor de pe capacele cutiilor este atat de importanta, incat este foarte important sa fie spalate cu apa si detergent, si sa fie clatite foarte bine


Rugam sa distribuiti aceasta informatie la un numar cat mai mare de persoane posibil !

Niciun comentariu: