3-4 cartofi medii
- prune (prune uscate, dar se pot folosi si proapete)
- o cana de faina
- o cana de pesmet (facut in casa e mai bun)
- o canita de zahar
- 2-3 linguri de ulei
- un ou
- 2-3 linguri gris
- scortisoara
Se fierb cartofii, apoi cand sunt gata se curata si se dau prin razatoarea mare, intr-un vas se amesteca cartofii rasi, oul, faina (nu e neaparat sa puneti toata cana, ci atat cat trage compozitia), grisul, scortisoara si 2-3 linguri de ulei (se lucreaza mai usor).
Compozitia obtinuta se intinde pe o suprafata plana si se taie in patratele.
Se pregatesc prunele, in cazul celor uscate se pune doar scortisoara peste ele, insa daca sunt prune proaspete, se scot samburii si in mijlocul lor se pune putin zahar si scortisoara.In fiecare patratel decupat, se pune cate o pruna, se impacheteza si se modeleaza ca o bila.Asta e partea cea mai grea pentru mine.
Intr-o oala 3/4 plina, se pune apa la fiert. Cand clocoteste apa, se pun gombotii la fiert si cand se ridica la suprafata inseamna ca sunt gata si se pot scoate.
Cat timp fierb gombotii, se pregateste pesmetul: intr-o tigaie se incing 2-3 linguri de ulei, apoi se adauga pesmetul si zaharul, se tin pe foc cca 5 minute, amestecand in continuu.Gombotii proaspat scosi de la fiert se tavalesc prin pesmet... si cam asta e.
Se pot servi cu smantana sau iaurt.
Valea Electronicii
Acum 5 ani
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu