Durata: 90 minute
Complexitate: redusa
Ingrediente: 11 oua, 13 linguri zahar, 8 linguri faina, 20 ml coniac, 4 linguri cacao, 20 ml lapte, 200 gr unt; 1 praf copt, 5 linguri apa.
Mod de preparare:
Blatul: Se freaca bine 8 galbenusuri, 8 linguri zahar, 5 linguri apa, faina si praful de copt (eu pun praful de copt in faina). Se aseaza compozitia in tava tapetata cu faina si se da la cuptor. Cand este aproape gata se adauga deasupra cele 11 albusuri batute spuma (asa simple fara zahar) apoi se continua coacerea pana la final.
Crema: 3 galbenusuri se freaca bine cu 5 linguri zahar, 4 linguri cacao, laptele si coniacul si se fierb la foc mic amestecand continuu. Cand crema se face ca o ciulama se ia de pe foc si se raceste. Se amesteca cu untul. Dupa ce se raceste blatul se acopera cu crema si se tine la frigider 1/2 de ora. Se pot folosi si creme praf din comert. Eu am folosit si a iesit foarte buna.
Valea Electronicii
Acum 5 ani
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu