duminică, 6 septembrie 2009

remedii contra durerilor si nu numai

http://sanatate.ele.ro
uspr, sigur , ieftin
ghimbirul chiar face minuni, eu l-am fplosit in timpul chimioterapiei si nu ma mai despart de el

1. Greata

Incearca ghimbirul! Ca-l introduci in mancare, ca-l gasesti in alimente deja preparate sau ca-l consumi ca atare, ghimbirul si-a demonstrat eficacitatea chiar si in timpul greturilor datorate sarcinii sau in cazul celor de dupa o operatie.

2. Sughit

Inghite 1-2 lingurite de zahar. Granulele uscate stimuleaza nervul iritat care a determinat spasme in diafragma, si te ajuta sa scapi de sughit. Orice substanta sub forma de granule poate functiona, chiar si sarea grunjoasa, dar zaharul are gust mai bun.

3. Gat dureros

Bea de doua ori pe zi o solutie preparata din 2 catei de usturoi pisati intr-o cana cu apa calduta. Tine acest regim timp de 3 zile. Un studiu recent arata ca sucul proaspat de usturoi are proprietati anti-microbiene ce lupta contra bacteriilor responsabile de durerea in gat. Lichidul caldut calmeaza gatul iritat.

4. Tuse

Infrupta-te dintr-un patratel sau doua de ciocolata. Cercetatorii au descoperit ca teobromina din ciocolata este mai eficienta decat codeina ca si analgezic, fara sa aiba efecte adverse de ameteala si constipatie.

5. Febra

Ceaiul de tei actioneaza pe doua fronturi: el stimuleaza hipotalamusul sa controleze mai bine temperatura corporala, si dilata vasele de sange, favorizand transpiratia. Bea 3 cesti de ceai pe zi. Daca si a doua zi mai ai febra, mergi la medic.

6. Arsura

Daca te-ai ars la mana prin bucatarie, aplica gel cu aloe vera direct pe arsura, fara sa te zgarcesti. Gelul va crea un strat protector, si rana se va vindeca mai repede.

7. Flatulente

Menta e excelenta contra flatulentelor. Ea ucide bacteriile care favorizeaza balonarea si relaxeaza muschii gastrointestinali, reducand spasmele. Incearca repede niste bomboane cu menta, sau un ceai ar fi si mai bun!

8. Picioare mirositoare

Inmoaie-ti picioarele in fiecare seara intr-un amestec compus dintr-o parte otet si doua parti apa, pentru a elimina bacteriile mirositoare. Si ceaiul negru este eficient (lasa-l mai intai la racit), caci taninurile inchid porii si mentin pielea uscata mai multa vreme. Vei vedea rezultatele in cateva zile – o saptamana.

9. Respiratie urat mirositoare

Fa gargara cu suc de lamaie pentru a ucide bacteriile urat mirositoare. Mananca apoi un iaurt neindulcit, care contine bacterii lactobacili protectori. Astfel, probioticele inlocuiesc bacteriile rele. Acest duo, lamaie-iaurt, neutralizeaza mirosurile instantaneu si efectul sau dureaza 12-24ore.

Niciun comentariu: