duminică, 30 martie 2008

Gafe politice in 2007 - se pare ca a fost an de top

din Graiul Maramuresului
Unul dintre capitolele prin care se remarca politicienii romani, dar nu numai, este si cel al… gafelor. Anul 2007 a fost bogat in aceasta privinta atat in Romania, cat si in plan international.

Traian Basescu, seful statului
”In maxim cinci minute de la vot voi demisiona din functie si voi chema in fata electoratului si pe cei care au generat un abuz constitutional”, a declarat presedintele Romaniei cand s-a pus problema demiterii sale.

“Tiganca imputita” si “pasarica” - doua dintre apelativele pe care presedintele Romaniei le-a folosit la adresa unei jurnaliste, care l-a filmat cu telefonul mobil in ziua referendumului pentru demiterea sa.

Adrian Cioroianu, ministru de externe
“Ma gandeam daca nu putem cumpara o bucata din desertul egiptean sa-i plasam acolo pe oamenii care ne fac de ras”, a fost replica ministrului de externe, Adrian Cioroianu, in timpul crizei declansate in Italia dupa asasinarea unei italience de tiganul roman Remus Mailat.

Cristian Adomnitei, minitru al educatiei
Cristian Adomnitei s-a aratat foarte sigur pe el cand a afirmat ca stagul UE are 15 stele. L-au contrazis copiii, care i-au spus ca daca numeri stelele de pe steagul UE iti ies doar 12.

Marean Vanghelie, primar sector 5
“Intrebati-l pe Basescu daca Elena Udrea e doamna sau domnisoara”.

Gigi Becali, lider PNG
Fara numar…

Mircea Geoana, lider PSD – fost diplomat
“Daca veti avea vreodata necazul sa va imbolnaviti de cancer la san, va invit sa apelati la serviciile acestei organizatii”, i-a raspuns Mircea Geoana unei jurnaliste, care vroia sa stie daca sediul in care functioneaza fundatia condusa de Mihaela Geoana apartine RA-APPS.

Niciun comentariu: