joi, 20 martie 2008

produsele chimice

Inalbitorii si deodorantele de camera, pot provoca astm copiilor?

13 Martie 2008
A fost descoperita o legatura intre produsele chimice, folosite in fiecare casa pentru curatat si dezinfectat (inalbitor si deodorant de camera) si problemele respiratorii ale noi nascutilor. Astfel, viitoarele mame care folosesc in timpul sarcinii sau imediat dupa nastere produse de curatat, risca sa nasca un copil cu astm sau insuficienta respiratorie, de diverse grade. Femeile incluse in studiu, au completat un formular cu intrebari legate de eventuale probleme de sanatate, stil de viata, de asemenea au trebuit sa spuna daca au folosit in timpul sarcinii produse chimice de curatat (le-au fost indicate 15 marci de astfel de produse).
Studiul efectuat are insa limitarile lui, deoarece se cunosc multe alte cauze sau factori declansatori ai astmului, din care amintim doar cateva:
- factori ereditari;
- factori de mediu;
- fumatul;
- alergiile la animale;
- polenul, praful;
- diverse medicamente, infectiile;
- emotiile sau frigul.
Concluziile acestui raport nu au rolul de a ingrijora viitorii parinti, acestia nefiind in nici un fel vinovati daca copilul lor se imbolnaveste de astm.
Se recomanda ca produsele chimice pentru curatenie, sa fie folosite in camere bine aerisite. De asemenea, pe cat posibil viitoarele mamici ar putea sa evite contactul direct cu astfel de produse.
Mecanismul prin care produsele chimice, favorizeaza aparitia astmului sau a unei insuficiente respiratorii nu este pe deplin edificat, ceea ce necesita noi studii asupra fenomenului.

sfatulmedicului.ro

Niciun comentariu: