vineri, 21 martie 2008

Ingrediente: 100 g nuci macinate, 500g carne tocata mixta, 2 linguri sos de rosii (preferabil rosii despielitate date prin blender,) 2 oua, sare, piper negru, 12 jumatati miez de nuca , 2 linguri unt
Preparare: Se amesteca nucile macinate cu carnea tocata, sosul de rosii si ouale. Atentie la sosul de rosii, daca este prea zemos adaugati doar o lingura; amestecul nu are voie sa fie prea moale.
Din compozitie aceasta se formeaza cu mainile umede 12 chiftele si in fiecare se aseaza cate o jumatate de miez de nuca.
Untul se incinge in tigaie si se prajesc chiftelele pe ambele parti cate 5'.


Piuré de mazare galbena

Ingrediente: 300g mazare galbena, sare, margarina sau unt
Preparare: mazarea se fierbe in 250 ml apa cu sare cca. 30 minute (10-15 minute in oala sub presiune). Atentie! Mazarea se pune in apa fierbanda. Dupa ce s-a fiert, se scurge de apa si se baga in robot/blender cu o lingura de margarina. Se mai adauga dupa necesitate sare si lapte (daca doriti o consistenta mai moale). Daca doriti sa scapati complet de cojite (mazarea galbena are o coaja mai fina decat cea verde), in loc de robot, pasati piuré-ul prin sita.

Niciun comentariu: