sâmbătă, 12 aprilie 2008

PRĂJITURĂ CU VIŞINE ŞI BEZEA

INGREDIENTE:1 pachet margarină, 400 gr zahăr, 4 ouă, 350 gr făină, 1 praf de copt, un praf de sare, mirodenii, 2 linguri griş, zeamă de lămâie.

MOD DE PREPARARE:
Se freacă margarina cu 100 gr zahar, se adaugă câte 1 galbenus, sarea, mirodeniile, făina şi praful de copt. Aluatul obţinut, se întinde cu mâna în tava unsă şi tapetată cu faină. Se da la cuptor şi când s-a întarit puţin, se pun vişinele presărate cu cele 2 linguri de griş şi se introduce din nou, la cuptor. După 10 minute, se toarnă deasupra, bezeaua obţinută din cele 4 albuşuri bătute cu 300 gr zahăr şi zeama de la 1/2 lămâie. Se coace la foc potrivit, până se întăreşte bezeaua. Se porţtionează, când s-a răcit.

Niciun comentariu: