sâmbătă, 12 aprilie 2008

TARTĂ CU FRUCTE

tot la bucatarie

INGREDIENTE pentru ALUAT: 200 g margarină, 100 g zahăr, 300 g făină, un ou, un praf de sare, mirodenii. Toate aceste ingrediente se încorporează în aluatul obţinut se întinde cu mâna în tava unsă şi tapetată cu faină. După ce s-a copt, se lasă la răcit şi se pune deasupra crema de vanilie şi cca 1 kg de fructe (struguri fără sâmburi, căpşuni, zmeură, fragi). Peste fructe se poate turna gelatină specială pentru tartă cu fructe. Se taie în bucaţi la dimensiunea dorită.

INGREDIENTE pentru CREMA DE VANILIE: 200 g zahăr, 80 g făină, 4 ouă întregi, 500 ml lapte vanilat, după gust. Se amestecă făina cu zahărul şi ouăle, se toarnă, puţin câte puţin, laptele vanilat, fierbinte. Se ţine pe foc, amestecându-se continuu, până se îngroaşă. Pentru a fi mai pufoasă, în cremă se poate încorpora cca 300 g de frişcă.

Niciun comentariu: