HOR (HITACHDUT OLEI ROMANIA) HAIFA, VA INVITA MARTI 20 MAI ORA 18.00
LA LANSAREA CARTII SCRIITORULUI ROMAN EUGEN OVIDIU CHIROVICI,
“SUFLETE LA PRET REDUS”,
CARE VA AVEA LOC LA SALA MATNAS HADAR (fost BEITEINU)
HAIFA, Str. YERUSHALAIM 29.
Scriitorul, ziaristul, economistul Profesor Doctor Honoris Causa Eugen Ovidiu Chirovici va fi lansat la Haifa
„Iubirea este cea mai limpede oglindă-n care-l vezi pe Dumnezeu”
Prof. Dr. Eugen Ovidiu Chirovici este una dintre personalităţile marcante ale României moderne post-revoluţionare, fiind considerat, prin intermediul traseului său profesional, drept unul dintre membrii generaţiei tinere care a de-construit comunismul în România de după 1989.
Născut în data de 11 mai 1964 (prilej cu care îi urăm şi noi un cald „La Mulţi Ani!”), Eugen Chirovici poate fi descris simplu ca un economist şi jurnalist român. Biografia lui este cu mult mai complexă şi implică multe performanţe în domeniile pe care le-a îmbrăţişat. Eugen Ovidiu Chirovici este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, al Universităţii din Glasgow şi al Institutului de Dezvoltare Economică de pe lângă Banca Mondială. Pentru activitatea sa, a obţinut, de-a lungul timpului, o serie de importante distincţii naţionale şi internaţionale, dintre care amintesc Marele Premiu pentru jurnalism economic, în anul 1999, Medalia de Aur a Centrului Ecumenic Internaţional în anul 2000, Premiul "Panfil Şeicaru" pentru Jurnalism în anul 2001 şi Steaua României în rang de cavaler, disctincţie acordată de Preşedintele României în anul 2002. Eugen Ovidiu Chirovici a colaborat cu câteva dintre cele mai importante televiziuni sau radiouri din România, cu BBC şi Radio Europa Liberă şi a condus, o perioadă de timp, cotidianul «Curierul Naţional», în calitate de redactor şef adjunct, respectiv postul B1 TV, în calitate de director executiv.
În ultimii ani, până recent, Eugen Chirovici a fost Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii din cadrul Guvernului României şi consilier de stat pentru probleme economice al Primului Ministru al României. În ianuarie 2005 a devenit Doctor Honoris Causa al prestigioasei institutii aradene de invatamant superior, Universitatea "Aurel Vlaicu".
De asemenea, Dr. Eugen Chirovici a publicat mai multe volume de proză, analiză economică şi un eseu de anvergură, despre globalizare. Dintre cele mai relevante titluri aparţinând onorabilului Chirovici menţionăm 10 povestiri (1989) - proză scurtă în revistă literară, Masacrul (Ed. Calipso, Bucureşti, 1991) – roman, Comando pentru general (Ed. Calipso, Bucureşti, 1991) – roman, Spectacolul reformei văzut de la Galerie. România, zece ani după… (Ed. Eficient, Bucureşti, 1999), Naţiunea virtuală. Eseu despre globalizare (Ed. Polirom, Iaşi, 2001), Bazele dezvoltării economice a întreprinderilor mici şi mijlocii în România” (Ed. Global, Bucureşti, 2004), Proprietatea intelectuală în activitatea întreprinderilor mici şi mijlocii (Ed. Global, Bucureşti, 2004), Cultura antreprenorială din perspectiva programului UNCTAD / EMPRETEC în România (Ed. Global, Bucureşti, 2004), Bazele managementului calităţii şi al competitivităţii în întreprinderi mici şi mijlocii din România (Ed. Bucureşti, 2004).
Revenind la provocarea din titlul prezentului articol, Eugen Chirovici va fi prezent şi în Haifa într-un eveniment organizat de HOR Haifa, în cadrul căruia va fi lansat volumul Suflete la preţ redus. Nu vrem să vă stricăm surpriza întâlnirii cu autorul şi volumul său, aşa că nu vom dezvălui nimic despre albumul în cauză. Însă, citatele mastrului Chirovici sunt extrem de relevante pentru calitatea sa artistică: „Iubirea este cea mai limpede oglindă-n care-l vezi pe Dumnezeu”; „Religia este ultima redută a spiritulului atunci când inteligenţa le prăbuşeşte pe toate celelalte”; „Religia este singura trăire care ne face egali, în vreme ce toate celelalte ne singularizează ca fiinţe unice şi irepetabile”; „Globalizarea nu este un fenomen economic şi/sau politic; este cea mai dramatică mutaţie pe care specia umană a cunoscut-o în istorie”; „Politica este singura arenă din lume pe care eroii şi canaliile o împart în mod democratic”.
Valea Electronicii
Acum 5 ani
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu