luni, 11 august 2008

apa noastra CEA DE TOATE ZILELE


Pentru a face fata lipsei acute de apa ce se simte in toata tara si a reduce consumul -de la 1 septembrie se va scumpi apa cu 90%.
90%
90%
90%
e ca si cum ti-ar da cu o bata in frunte...
si asa nu mai folosesc optiunea de limpezire dubla la masina de spalat, si asa nu mai fac baie ci numai dus, si asa apa e de toata jena si e plina de nisip si de oua de gandaci... acum o mai si scumpesc la 7.65... pai costa sanbenedetto la 1 litru jumate mai ieftin... o sa ma spal sui pe dinti cu apa minerala...asta da lux

Un metru cub va costa 7.65 sekeli in loc de 4 sekeli azi.
Aceasta scumpire va aduce desigur un alt val de scumpiri ale produselor si servicilor ce folosesc apa.


ECONOMISEURS D'EAU POUR LA MAISON
DOUCHETTE ECOXYGEN


Les douchettes traditionnelles ont un débit moyen compris entre 12 et 40 L/min. Il s’agit donc de matériels très gourmands en eau : une douche de 5 minutes consomme donc entre 60 et 200 litres d’eau. Ces matériels ne possèdent aucun économiseur d’eau.
Il est donc évident que les douchettes économiques, que l’on appelle matériels hydro-économes, peuvent avoir un impact immédiat sur la consommation d’eau.
La douchette économiques EcoXygen fonctionne sur le principe « Venturi » : l’eau traversant la douchette (dotée d’orifices permettant une prise d’air) crée une dépression au niveau des orifices permettant une injection d’air. Il n’y a aucune perte de débit puisque l’air « prend la place » de l’eau. Ce procédé permet d’économiser jusqu’à 75% d’eau tout en gardant une sensation et un confort identiques.
La douchette EcoXygen est également dotée d’un accélérateur à 3 ailettes augmentant la vitesse d’entrée de l’eau et d’agissant comme une turbine. Elle procure donc un effet SPA particulièrement tonique.
L 'utilisation de l'effet venturi avec 16 arrivées d'air au niveau de la sortie de la douchette permet de créer un déficit d'eau qui est très efficacement remplacé par le mélange EAU - AIR.
Pas de perte de confort , jet ultra puissant et agréable.
Produit ÉCOLOGIQUE
100 % Confort
Revêtement intérieur ANTI - CALCAIRE , réalisé à base de DELRIN de chez
DUPONT DE NEMOURS.
Caractéristiques :
Douchette économique à effet Venturi
16 arrivées d’air
Jet ultra puissant
Matériaux anti calcaire
Consommation : 6.5 L/min*
Jusqu’à 83% d’eau économisée**
Grand confort du jet
* Débit moyen constaté à 3 bars de pression
** Economie calculée en remplaçant une douchette délivrant 40 L par une douchette EcoXygen
Garantie 2 ans
Garantie 5 ans pour le mécanisme
24.90EUR

5 comentarii:

Anonim spunea...

Cu tot restul, ce scrii despre scumpirea apei, nu e cu totul adevarat.
E vorba de scumpirea apei pentru irigarea gradinilor particulare.
Metoda de calcul exista in momentul de fata e impartita pe 3 nivele.
A.Pentru primii 8mc de apa platesti 3.93shekeli/mc
B.Pentru urmatorii 7mc pretul e de 5.49shekeli/mc
C.Peste 15mc pretul sare la 7.65shekeli/mc
Ce exista pina acum a fost o redurece de pret pentru irigarea gradinilor, cu pretul de 4.073 shekeli/mc pentru cine iriga gradina.
Reducerea asta s-a anulat, asa ca cine consuma peste 15mc de apa pe luna v-a plati pretul de 7.65shekeli.

E cu totul altceva de ce ai scris tu...


Sursa : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3580265,00.html

deedee spunea...

merci, gata, m-am linistit... eu asa am gasit informatia pe romania-israel.com... oricum noi economisim cat putem... fac pana si supa cu apa minerala din italia...iar la baia de relaxare am renuntat definitiv...stiu insa pe cineva care in plina criza a apei si locuind la 5 minute de mare , si-a cumparat si umplut cu apa o ditamai piscina de neam-prost, cat toata curtea... a primit de la primarie atentionare ca i s-a spart vreo teava avand in vedere consumul imens de apa si.. sa verifice apoi sa remedieze defectiunea si sa opreasca pierderile...de exceptie, nu?...oricum, pe mine calitatea apei ma scoate din minti...ma gandesc ce as face daca as avea un bebelus...

Anonim spunea...

Calitatea apei depinde de zona in care stai, ca si in Romania...In zona centrala unde stam noi calitatea apei e acceptabila...Noi avem bebelus si bineinteles ca "bea" numai apa minerala...Numai baie facem cu apa de la robinet si e acceptabila...De multe ori conteaza si instalatiile din apartament si bloc...Daca ai impresia ca apa nu e la un anumit nivel, poti sa ceri primariei sa vina sa verifice, poate este vreo teava sparta care introduce murdarii.

deedee spunea...

asa am sa fac, am sa sun la primarie...nici vasele nu se pot spala cu apa de la robinet... nu mai vorbim sa speli un mar si apoi sa-l mananci...mai rau e ca fac dus si in loc sa ma spal mai bine ma duc la mare...

Anonim spunea...

"debka spunea..."
si spunea bine ...
Radio Reshet B a fostmai succint a bagat toate ouale intr-un cos si i-a pus eticheta:"aoa se scumpeste cu 90 %"
dar nu va necajiti,daca nu este azi ,va fi maine.....!!